Mögel i vind

Home > Mögel i rum > Mögel i vindar

Mögel i vindar

Tak och gamla vindar brukar ofta vara boven i dramat när det gäller mögelangrepp, eftersom de är oventilerat. Om taket inte är helt tätt, så läcker varm luft ut från huset och börjar kondensera när det är kallare ute, som det ofta är. Då är risken för mögel stor. Till exempel kan mögel sätta sig på råsponten under yttertaket.

Sponten bryts då ner undan för undan, möjlighet för läckage föreligger och därefter kan det bildas ännu mer mögel. Risken för det fruktade svartmöglet finns också, eftersom det trivs utomordentligt just på fuktiga vindar.

Misstänker du mögel på vinden så måste du snabbt se till att bryta den onda spiralen. Är inte vindsbjälklaget tätt, då måste det tätas. Om du dessutom använder dig av en Airozon® produkt som passar storleken på din vind, kommer du att kunna eliminera mögelskadorna efter att du har tätat taket och vindsväggar.

Du kan sköta jobbet helt själv och behöver inte vara orolig. Det blir varken dyrt eller miljöfarligt. Airozon® produkterna är baserade helt på att fungera med vanligt aktivt syre – ozon – utan att du behöver göra något annat jobb än att sätta kontakten i ett eluttag.

Mögelsanering

utan gifter, kemikalier & rengöringsmedel

Airozon® har utvecklat en banbrytande och enkel metod för mögelsanering, som helt utan farliga gifter och kemikalier sanerar och rengör mögel och mögellukt med hjälp av endast vanlig luft och el. Enklare och miljövänligare kan det inte bli!

 • Du kan enkelt utföra en mögelsanering själv
 • Inga gifter eller kemikalier finns kvar efter mögelsaneringen
 • Behandla alla ytor och utrymmen utan någon applicering
 • Spara stora summor pengar jämfört med andra metoder
Mer information

Kontakta Airozon

Mögelbloggen

 • 19 Sep 2014
  Tecken på mögel allergi hos barn Mögel allergier påverkar barn såväl som vuxna på ett liknande sätt. När mögel sporer kommer in i barnens kroppar så överreagerar d
 • 15 Sep 2014
  Ojdå, har jag fått mögel hemma? Att få mögel i sitt hem kan vara skrämmande. Men mögel är en vanlig svamp som mår allra bäst med fukt, värme och mat. Misstänker du
 • 02 Jun 2014
  7 saker att veta om mögelsanering Mögel är en del av vår naturliga miljö och fyller en nyttig funktion i naturen eftersom mögel exempelvis bryter ner döda löv och gren