Identifiera mögel

Home > Mögel > Identifiera mögel

Identifiera mögel

Det viktigt att du kan identifiera det giftiga svartmöglet men också andra mögeltyper, som inte är lika farliga. Svartmögel i hus är det enda riktigt hälsofarliga möglet och du måste omedelbart åtgärda detta. Därför är det viktigt att du kan identifiera svartmögel och behandla det snabbt och effektivt.

Svartmögel

Trots sitt namn, så är svartmögel inte alltid svart. Svartmögel kan variera i färg från djupt grönt till svart, men det är aldrig vitt. Alla typer av mögel bör alltid behandlas med varsamhet och elimineras så snabbt som möjligt.

Observera tillväxtmönster

Svartmögel växer nästan alltid i cirkulära mönster. Ringar av mögel är ett säkert tecken på svartmögel. Om svartmöglet når en torr yta, då kan det runda tillväxtmönstret brytas, eftersom svartmöglet söker sig till fukt.

Känn texturen

Svartmögel som växer på ett fuktigt område har en väldigt våt och slemmig textur. Har däremot fukten på ytan försvunnit och svartmöglet har torkat in, då kan man se en sotig textur som påminner om aska.  Även om svartmögel har torkat så är det farligt, eftersom sporer kan spridas snabbt och föröka sig till andra områden av hemmet.

Mögelsanering

utan gifter, kemikalier & rengöringsmedel

Airozon® har utvecklat en banbrytande och enkel metod för mögelsanering, som helt utan farliga gifter och kemikalier sanerar och rengör mögel och mögellukt med hjälp av endast vanlig luft och el. Enklare och miljövänligare kan det inte bli!

 • Du kan enkelt utföra en mögelsanering själv
 • Inga gifter eller kemikalier finns kvar efter mögelsaneringen
 • Behandla alla ytor och utrymmen utan någon applicering
 • Spara stora summor pengar jämfört med andra metoder
Mer information

Kontakta Airozon

Mögelbloggen

 • 19 Sep 2014
  Tecken på mögel allergi hos barn Mögel allergier påverkar barn såväl som vuxna på ett liknande sätt. När mögel sporer kommer in i barnens kroppar så överreagerar d
 • 15 Sep 2014
  Ojdå, har jag fått mögel hemma? Att få mögel i sitt hem kan vara skrämmande. Men mögel är en vanlig svamp som mår allra bäst med fukt, värme och mat. Misstänker du
 • 02 Jun 2014
  7 saker att veta om mögelsanering Mögel är en del av vår naturliga miljö och fyller en nyttig funktion i naturen eftersom mögel exempelvis bryter ner döda löv och gren