Tecken på mögel

Home > Mögel > Tecken på mögel

Tecken på mögel

Om du misstänker att du har drabbats av mögel i ditt hem, så lan du vara uppmärksam på vissa signaler. Till exempel:

Mögelsymptom

Om du märker av några av de vanligaste allergiska symptomen som nysningar, rinnande ögon eller nästäppa, då är det ganska troligt att det finns mögel i ditt hem.

Mögellukt

Du kan känna en speciell lukt när ett hem är drabbat av mögel. Ibland kan denna mögellukt vara den enda ledtråden, så var noga med att identifiera en unken och fuktig lukt. Förmodligen har du fått mögelangrepp någonstans i hemmet.

Synligt mögel

Synligt mögel kan vara en självklar indikering på att du har mögel hemma. Trots detta förbiser man ofta små mängder mögel, eftersom man tror att det kan vara fråga om smuts eller sot. Det är alltså ganska vanligt att man förväxlar synligt mögel med något annat.

Om du kan se mögel, oavsett hur lite det än är, så bör du vidta åtgärder omedelbart. Även med lite mögel, löper du stor risk för en potentiell mögeltillväxt eller så kan det finnas dolda och avsevärt större mögelkolonier någon annanstans i hemmet, eftersom förutsättningarna verkar finnas.

Är man ovan och inte vet hur mögel ser ut, kan det ibland vara svårt att upptäcka det.  Vissa mögeltyper är vita och trådliknande medan andra ser ut som kluster med svarta fläckar. Mögel kan även finnas i olika färger som, svart, grå-brun, grön-grå eller vit.

Mögelsanering

utan gifter, kemikalier & rengöringsmedel

Airozon® har utvecklat en banbrytande och enkel metod för mögelsanering, som helt utan farliga gifter och kemikalier sanerar och rengör mögel och mögellukt med hjälp av endast vanlig luft och el. Enklare och miljövänligare kan det inte bli!

 • Du kan enkelt utföra en mögelsanering själv
 • Inga gifter eller kemikalier finns kvar efter mögelsaneringen
 • Behandla alla ytor och utrymmen utan någon applicering
 • Spara stora summor pengar jämfört med andra metoder
Mer information

Kontakta Airozon

Mögelbloggen

 • 19 Sep 2014
  Tecken på mögel allergi hos barn Mögel allergier påverkar barn såväl som vuxna på ett liknande sätt. När mögel sporer kommer in i barnens kroppar så överreagerar d
 • 15 Sep 2014
  Ojdå, har jag fått mögel hemma? Att få mögel i sitt hem kan vara skrämmande. Men mögel är en vanlig svamp som mår allra bäst med fukt, värme och mat. Misstänker du
 • 02 Jun 2014
  7 saker att veta om mögelsanering Mögel är en del av vår naturliga miljö och fyller en nyttig funktion i naturen eftersom mögel exempelvis bryter ner döda löv och gren